13 Haziran 2013 Perşembe

Kafa Basketbolu Oyunu ve Oynanılışı

Selamlar çok değerli internet sitemizin takipçileri şimdi sizlere basketbol hakkında olabildiğince bilgiler vermeye ve basketbolun nasıl oynandığı hakkında bir nebze ipuçları vermeye çalışacağım. Basketbol sporu oyunu 5 + 5 şeklinde iki farklı takımla oynanan bir top  ve top fırlatma oyunudur.



Oyunda amacımız karşı rakibinizin potasına basket atarak 1,2 ve 3 puan almaktır. Baketbol oyununda puanlama atılan basketin uzaklığıyla veriliyor. 3 sayı almak isteyen kafa basketbolu oyuncuları belirlenen çizginin dışından topu potaya fırlatarak basket atmalılar. Peki basketbol oyuncularını yöneten ve onlara takım içinde neler yapması gerektiğini söyleyen kimdir? Hemen cevap vereyim bunlara Koç denir koçlar takımın antrenörlüğünü yaparak basketbol maçlarında nasıl çok daha iyi başarılı olunur hangi taktikler uygulanır bu gibi konularda tecrübeli olurlar özellikle eski basketbol oyuncularından seçilen basketbol koçları bu konuda uzmanlaşmış kişilerdendir. Son olarak şundan da bahsedeyim basketbolda top sürmek en önemli kavramlardan birisidir topu sürüp bekleyip tekrar sürmek bu oyunda kesinlikle yasaktır kafadan oyunda eksi puan almanıza neden olur. Herşeyin bir kuralı olduğu gibi bu spor dalınında belirli başlı bazı kuralları vardır. Sizlerde basketbol oynayarak hem boyunuzu uzatabilir, hemde spor yaparak vücudunuzun direncini koruyarak çok daha sağlıklı bir yaşama ve hayata sahip olabilirsiniz.

Basketbol öyle bir spor dalıdır ki hem izleyicisini memnun eder ve eğlendirir hemde oynayan oyuncularına para kazandırdığı gibi Türkiye'de de birçok bu konunun ustası basketçiler yaşamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder